Blog from March, 2010

Nordjysk dag 2

Tilbake til start Engelsk versjon av blog'en


Ny orienteringsdag ferdig og i dag var resultatene oppløftende for undertegnede også. I dagens løp av det enda mere snø og underlaget var meget verre å løpe på. Mye skare som vi bare av og til klarte å løpe på. Faktisk svært ubehagelig og plutselig dra gjennom, lett med fall eller overtråkk som resultat. Jeg klarte meg bra, men det var nære på flere ganger. Uansett var det utrolig tungt å løpe på.

Selve løypa hva nesten litt for enkel, løp rett inn i alle poster, med unntak av en som jeg kanskje mistet rundt et minutt eller 2 på. Så det gikk så fort som underlgaet og kroppen klarte. Og kroppen var ganske dau i forhold til i går. I går var kroppen kvikk, men venstre kne var vondt og det hemmet meg endel. I dag hadde jeg fått 2 smertestillende tabletter av Kari og det så ut til å hjelpe. Kneet var ikke så vondt lengre, men nå var kroppen litt sliten, tror jeg. Men siden jeg orienterte Ok, så fikk jeg en fin 7 plass av 42 løpere.

Silje ble nummer 28 av 34. Hun hadde bommet endel på 2 poster, men ellers gikk det greit. I ren løpstid er det en del opp til de beste, så hun innser at hun må ut på endel løpetrening i vår, for de beste 13-14 åringene er ganske rask til beins, men Silje har god motivasjon, så jeg regner med at hun jobber godt med dette framover.

Sander, han vant også i dag, så han har hatt en ganske så fin helg her ned med 2 seiere av 2 mulige. Han profiterer kraftig på at han har trent hardt langrenn i vinter, og har en løpestyrke på opptil flere minutter bedre en nummer to. Men nivået ellers er høyt, så han kan ikke 'hvile på lauvbærene'

Som dere ser av bildene under, var det mer et skirenn enn orienteringsløp

Nordjysk Dag 1

Tilbake til start Engelsk versjon av blog'en


Da er første dag av Nordjysk 2-Dagers ferdig og familien Arntzen fikk en fin start. Sander toppet lista med en klar seier med 1 minutts margin til nr 2 i sin H10 klasse. Silje har tøffere motstand og ble nr 17 av 33. Hun hadde 2 poster som hun hadde endel bom på, og da ryker man ned på lista. Jeg ble nr 22 av 46 og det er vel et greit resultat. Hadde en liten bom og en skikkelig stor bom.

En annen uoffisiell konkurranse i klubben er ofte spurtkonkurransen. I alle konkurranser er det samme sistepost før målgang, og da sammnlikner vi hvem som bruker kortest tid på de siste strekket, altså spurtkongen ... Jeg ledet med tiden 25 sek på siste strekket, helt til Tilla (12) kom fram med sin tidslapp. Den lille raceren brukte 24 sekunder og ble dermed dagens spurtkonge.

Hmm, det kommer en dag i morgen, med nye muligheter.

Vi avsluttet kvelden på en meksikansk restaurant i Skagen og det var en lite oppløftende opplevelse, Det gikk altså 1 time og 50 minutter før vi fikk maten... Det er ikke deilig å være norsk i Danmark ...

Tilbake til start Engelsk versjon av blog'en


Jeg er nå i Danmark (Skagen) sammen med Silje og Sander på årets første o-samling/o-konkurranse. Vi har hatt en trening i dag sammen med 6 andre fra Lierbygda og i morgen lørdag er det årets første o-konkurranse; Nordjysk 2-Dagers .

Vi reiste ned på torsdagskveld sammen med Vidar,Kari og Synne Strand, Tilla og Kim Farnes Hansen, og Erik Trøen. Vi bor på Skagen Strand på to hytter. En jente hytte og en guttehytte....

Så langt har det gått fint, men forholdene er helt snodige. 20-50 cm snø her nede. Se noen av bildene under. Det er ganske snodig å se så mye snø i Danmark

I dag torsdag hadde vi trening og hadde et par timer med ulike orienteringsøvelser som jeg tror alle syntes var både artige og nyttige. Deretter dro vi tillbake til Skagen Strand og hoppet i badebassenget. Så dro vi alle sammen til Grenen som er Danmarks nordligste punkt. Jeg fikk vite at dette punktet vokser med ca 7-8 meter hvert år, pga av havstrømmene bringer stadig mere sand inn i området og ny grunn vokser opp.

Som avsluting dro vi til Skagen og spiste en bedre middag.

Og i morgen smeller det.

Noen bilder fra dagens tur finner du under her.